1979 yılında doğdu. 1989 yılında Prof. Koral Çalgan’ın öğrencisi olarak Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’na kabul edildi ve 2000 yılında mezun oldu. Oda müziği eğitimini Prof.İlya Sirotin ile,orkestra eğitimini ise Prof.Hikmet Şimşek, Prof. Rengim Gökmen ve İbrahim Yazıcı ile tamamladı. Prof. Ruşen Güneş ve Prof. Tatjanna Maserenko nun masterclasslarına katıldı.Feminen Kuartet adlı oda müziği grubunun üyesidir,bu grupla yurtiçi ve yurtdışı konserler vermiştir. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile misafir sanatçı olarak birçok yurtiçi ve yurtdışı turnelere katılmıştır. Prof.Betil Başeğmezler ile başladığı yüksek lisans eğitimini Prof.Çetin Aydar ile devam ettirmiştir. Kurulduğu 2002 yılından itibaren Hacettepe Senfoni Orkestrası üyesidir.2002-2017 yılları arasında viyola grup şefliği görevini yerine getirmiştir.
İpek Pınar