Orkestra

ŞEF

  • Prof. Burak Tüzün
    Prof. Burak Tüzün
    Orkestra Şefi, HSO Genel Müzik Yönetmeni

I. KEMAN

  • Öğr. Gör. Burcu Zorlu
    Öğr. Gör. Burcu Zorlu
    Konzertmeister
  • Öğr. Gör. Ayşe Akçay
    Öğr. Gör. Ayşe Akçay
  • Öğr. Gör. Seda Baykara
    Öğr. Gör. Seda Baykara
  • Öğr. Gör. Ayşe Merve Yentür
    Öğr. Gör. Ayşe Merve Yentür
  • Öğr. Gör. Gizem Şahin
    Öğr. Gör. Gizem Şahin
  • Öğr. Gör. Ahmet Sağıroğluları
    Öğr. Gör. Ahmet Sağıroğluları

II. KEMAN

  • Öğr. Gör. Püren Üstün
    Öğr. Gör. Püren Üstün
  • Öğr. Gör. Çağdaş Umut Bilgenoğlu
    Öğr. Gör. Çağdaş Umut Bilgenoğlu
  • Öğr. Gör. Harun Sağıroğulları
    Öğr. Gör. Harun Sağıroğulları
  • Öğr. Gör. Papatya Kuterdem
    Öğr. Gör. Papatya Kuterdem

VİYOLA

  • Öğr. Gör. İpek Pınar Bayer
    Öğr. Gör. İpek Pınar Bayer
  • Öğr. Gör. Cem Şentin
    Öğr. Gör. Cem Şentin
  • Öğr. Gör. Gülşah Küskü
    Öğr. Gör. Gülşah Küskü
  • Öğr. Gör. Yeliz Arslan
    Öğr. Gör. Yeliz Arslan
  • Öğr. Gör. Oğuzhan Birkan
    Öğr. Gör. Oğuzhan Birkan

VİYOLONSEL

  • Öğr. Gör. İpek Gürel
    Öğr. Gör. İpek Gürel
  • Öğr. Gör. Kerem Ekber
    Öğr. Gör. Kerem Ekber

FLÜT

  • Öğr. Gör. Aslıhan Sağıroğluları
    Öğr. Gör. Aslıhan Sağıroğluları

OBUA

  • Öğr. Gör. Mert Özerk
    Öğr. Gör. Mert Özerk

KLARİNET

  • Öğr. Gör. Doğa Sarıgül
    Öğr. Gör. Doğa Sarıgül

FAGOT

  • Öğr. Gör. Hüseyin Onur Üzülmez
    Öğr. Gör. Hüseyin Onur Üzülmez

KORNO

  • Öğr. Gör. Tayfun Avcıoğlu
    Öğr. Gör. Tayfun Avcıoğlu
  • Öğr. Gör. Berna Bayram
    Öğr. Gör. Berna Bayram

TROMPET

  • Uluslararası Uzman Renato Alexandru Lupu
    Uluslararası Uzman Renato Alexandru Lupu
  • Öğr. Gör. Didem Özgel Karadağ
    Öğr. Gör. Didem Özgel Karadağ

TROMBON

  • Öğr. Gör. Özge Alaşehirli
    Öğr. Gör. Özge Alaşehirli
  • Öğr. Gör. Emre Demirci
    Öğr. Gör. Emre Demirci

KOORDİNATÖRLÜK

  • Seçil Turhan
    Seçil Turhan
    Orkestra Koordinatörü
  • Öğr. Gör. Hüseyin Yılmaz
    Öğr. Gör. Hüseyin Yılmaz
    Arşiv Sorumlusu
  • Numan Yalçın
    Numan Yalçın
    Sahne Görevlisi
Prof. Burak Tüzün
Orkestra Şefi, HSO Genel Müzik Yönetmeni

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nı Prof.Server Ganiev’in keman sınıfından mezun olarak bitiren sanatçı, Sami Hatipoğlu ile teori, Alfred Mişurin ile orkestra şefliği çalıştı. Devlet bursu ile gönderildiği Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı’ndaki altı yıllık öğrenimi esnasında Rusya Devlet Sanatçısı Orkestra Şefi Prof.Leonid Nikolaev, Besteci Prof.Yuri Butsko ve Müzikolog Prof.Dr.Margarita Karatıgina sınıflarında öğrenim görerek Opera ve Senfoni Şefliği ile Müzikoloji bölümlerinde lisansüstü derecelerini aldı. Bu süreçte Eczacıbaşı Kültür ve Sanat Vakfı tarafından da desteklendi. 2004-2011 yılları arasında kuruluşunu gerçekleştirdiği Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nın Şefliğini ve Genel Müzik Yönetmenliğini yaptı. Verdiği konserler, gerçekleştirdiği projeler, yaptığı kayıtlar ve yeni repertuvar icraları ile olumlu eleştiriler alan Tüzün, ulusal nitelikli ödüllere sahiptir. Sanatçının Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası, İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası, Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası ve Bilkent Üniversitesi Senfoni Orkestrası ile gerçekleştirdiği; Andel, Atilla, Doğru, Durdağ, Erkin, Kodallı, Korucu, Pars, Rey, Saygun, Sun, Usmanbaş ve İranlı besteci Dervişi’nin eserlerinin yer aldığı kayıtları yayınlanmıştır. Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nın Genel Müzik Yönetmenliği görevini yürüten Tüzün, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Profesör unvanı ile çalışmalarını sürdürmekte, birçok orkestra ile konuk şef olarak konserler vermektedir.

Öğr. Gör. Burcu Zorlu
Konzertmeister

Burcu Zorlu, 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girdi. Burada, Prof. Reyyan Başaran ile keman, Prof. Ulvi Yücelen ile oda müziği çalıştı ve 2002 yılında pekiyi derece ile mezun oldu. Aynı yılda, Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nda II. Keman üyesi olarak çalışmaya başladı. Daha sonra I. Keman grubunda çalışmalarını sürdürdü.

Konservatuvar eğitim süreci ve sonrasında Sylvie Gazeu, Joshua Epstein, Pierre Amoyal, Calvin Wiersma, Orhan Ahıskal, Ellen Jewett, Özcan Ulucan gibi eğitmen ve sanatçılar ile atölye çalışması ve ustalık sınıfları gibi etkinliklerde çalışma olanağı buldu. Avrupa Birliği Projesi kapsamında kurulan World Youth Orchestra’da çalmaya hak kazandı. Bu kapsamda 2009-2010 yıllarında Türkiye’de, İtalya’da Riva Del Garda Uluslarası Müzik Festivali’nde ve Prag’da çok sayıda konserler verdi. 2012 ve 2013 yıllarında Klasik Keyifler Müzik Festivali kapsamında oda müziği konserleri verdi.

Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Dr. Orhan Ahıskal ile keman, Prof. Ellen Jewett ile oda müziği çalışarak 2015’te keman dalında tezli yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Burcu Zorlu, çalışmalarına Şubat 2017’den itibaren Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası başkemancısı olarak devam etmektedir.

Öğr. Gör. Ayşe Akçay

1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan Prof. Murat Tamer’in öğrencisi olarak mezun oldu. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda yüksek lisansını tamamladı. Çeşitli oda müziği grupları ile bir çok konserler veren sanatçı Suzuki metodu ile keman eğitimi ile ilgili olarak çalışmaktadır. Halen, Öğretim Görevlisi kadrosunda Hacettepe Senfoni Orkestrası’nda görev yapmaktadır.

Öğr. Gör. Seda Baykara

24 Mart 1984 tarihinde Ankara’da doğdu.

1989 yılında buz patenine profesyonel sporcu olarak başladı. Bu spor dalında, ikisi ‘Türkiye Birinciliği’ olmak üzere beş altın madalya kazandı. Uluslararası bir yarışma olan ”II.Innsbrucker Eiskristall-Cup” yarışmasında, Avusturya/İnsburg’da Türkiye adına yarıştı.

1990 yılında, ”2.Ankara Çocuk Festivali ve Çocuk Filmleri Şenliği” çerçevesinde düzenlenen TAÇSAV Şarkı Yarışması’nda birinci oldu.

1992 yılında ”TRT Ankara Çoksesli Çocuk Korosu” sınavını kazandı ve koronun 5 yıllık eğitim ve etkinlik süresini başarıyla tamamladı.

İlkokulu Aykan Koleji’nden mezun olarak bitirmeden önce, 1994 ve 1995 yıllarında, H.Ü Ankara Devlet Konservatuvarı yarı zamanlı Piyano Bölümü’nü kazanarak, solfej ve piyano (Selçuk GÜNDEMİR ile) eğitimine başladı.

1995 yılında H.Ü.Ankara Devlet Konservatuvarı’nın tam zamanlı Keman Bölümü’nü kazandı ve Prof. Engin ERALP ile çalışmaya başladı, çalışmalarına Doç.Ceylan KABAKÇI ile devam etti ve KABAKÇI’nın öğrencisi olarak 2005 yılında ”Lisans”, 2009 yılında ”Yüskek Lisans”ı bitirdi.

Öğrenciyken çalışma ve konserlerine katıldığı H.Ü.Ankara Devlet Konservatuvarı’nın akademik orkestrası ‘Hacettepe Senfoni Orkestrası’nın, mezun olduktan sonra da (2005) asıl keman üyelerinden biri oldu. Orkestranın çeşitli konserlerinde başkemancı olarak görev aldı.

Hacettepe Senfoni Orkestrası dışında, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası gibi çeşitli değerli orkestralarla da misafir sanatçı olarak konserlere katıldı.

Yurtiçi ve yurtdışında orkestra içinde ve solist olarak pek çok konser verdi. Orkestra ile konser verdiği ülkeler arasında Almanya (Berlin), Yunanistan (Selanik), Birleşik Devletler (Minesota), Fransa (Paris ve Belfort -solist olarak-), KKTC (Girne), Rusya (Moskova), Macaristan (Budapeşte, Eger, Miskolç ve Debrecen) ve Polonya (Varşova) yer almaktadır.
Türkiye’de kurulan ilk çağdaş müzik orkestrası olan ”Orkestra@Modern”in üyesi olmuş, konserlerinde yer almıştır.
Kendisini çağdaş müziğe yakınlaştıran Ertuğrul Oğuz Fırat’la 2004’te tanışmış ve ”Çağdaş Küğ” derslerine katılmaya başlamış, değerli hocamızın vefatına dek (2014) 10 yıl süreyle derslere devam etmiştir.

Sanatçı döneminin (Çağdaş Müzik) eserlerinin seslendirilmesine büyük önem vermektedir ve pek çok eserin dünyada ilk seslendirilişini yapmıştır. Bunlardan bazıları:

– [2003] Önder ÖZKOÇ; ”Keman ve Piyano Sonatı” (*Eser birlikte çaldığı piyanist Gökçen KÜÇÜK ile kendisine ithaf edilmiştir.)
– [2005] Önder ÖZKOÇ; Yaylı Çalgılar için ”Quartett”
– [2006] Önder ÖZKOÇ; ”Keman Konçertosu” (*Eser kendisine ithaf edilmiştir.)
– [2006] Ertuğrul Oğuz FIRAT; ”Acı Gölgelerin Rastlantısında” (Keman-Piyano) (*Eser kendisine ithaf edilmiştir.)
– [2007] Tarık TAL; ”Uzak” (Keman-Piyano)
– [2008] Ertuğrul Oğuz FIRAT; ”Kemancı Ustanın Büyü Kırını” (Solo Keman) (**Bu eserin ilk seslendirilişi kendisine ait değildir, bununla birlikte eser kendisine ithaf edilmiştir.)
– [2013] Ertuğrul Oğuz FIRAT; Üçül No:3 ”Devrimci Ortamda Sazların Cumhuriyeti” (Flüt-Keman-Piyano)
2008 yılında piyanist Gökçen KÜÇÜK’le birlikte, Ertuğrul Oğuz FIRAT’ın solo piyano, solo keman ve keman-piyano eserlerinden oluşan ”Acı Gölgelerin Rastlantısında” adlı ilk cd kaydını yapmıştır (A.K.Müzik Yapım Org.).

Halen Hacettepe Senfoni Orkestrası’nda Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya ve konserler vermeye devam etmektedir.

Öğr. Gör. Ayşe Merve Yentür
Öğr. Gör. Gizem Şahin

1981 yılında Ankara’da doğdu. 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’nı kazanarak Prof. Oktay Dalaysel ile keman çalışmalarına başladı. 1997 yılından sonra mezuniyetine kadar çalışmalarına Prof. Reyyan Yücelen Başaran ile devam etti. Aynı zamanda, Prof. Ulvi Yücelen ile oda müziği çalıştı. 2002 yılında mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Akademik Senfoni Orkestrası’nda 1. Keman üyesi olarak göreve başladı. Halen görevine aynı
orkestrada öğretim görevlisi olarak devam etmektedir.

Öğr. Gör. Ahmet Sağıroğluları

1983 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde doğdu. 1994 yılında güzel sanatlar ortaokulunun sınavını birincilikle kazanarak keman bölümüne kabul edildi. Keman çalışmalarına Kürşat Tilki ile başladı ve üç yıllık eğitimini tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’nda, K.K.T.C.’ nin vermiş olduğu bursla eğitimine devam etti. Buradaki keman çalışmalarına Ludmila Sirotina ile başlayıp bu sınıftan başarı ile 2004 yılında mezun oldu. Aynı yıl içerisinde Almanya’nın Mainz kentinde Koblenz Senfoni Orkestrası konsertmeister’ i Sedat Şen’ in düzenlemiş olduğu ustalık sınıfına aktif olarak katılarak kendisiyle konserler verdi. 2005 yılında Hacettepe Senfoni Orkestrası’nda 2. keman üyesi olarak çalışmaya başladı. Hacettepe Senfoni Orkestrası ile Amerika Birleşik Devletlerinde Minnesota, Duluth ve Minneapolis, Yunanistan’ da Selanik, Fransa da Paris ve Belfort, Macaristan’da Budapeşte, Eger, Miskolc, Debrecen, Rusya’ da Moskova, Polonya’ da Varşova, Almanya’ da Berlin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ nde birçok konser verdi. 2007 yılında O.D.T.Ü. senfoni orkestrasıyla, ağabeyi Harun Sağıroğluları ile Bach’ın iki keman için yazdığı Re minör keman konçertosunu seslendirdi. 2012 yılında Hacettepe Senfoni Orkestrası ile Fethiye’ de Vivaldi’ nin “Mevsimler” adlı keman konçertolarının 2. Konçertosu olan “Yaz” adlı konçertoyu seslendirdi. Aynı yıl yüksek lisans çalışmalarına Prof. İldiko Moog ile başlayıp birçok solo ve oda müziği konserleri verdi. Yüksek lisans

Öğr. Gör. Püren Üstün

Ankara’da doğdu. 10 yaşında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı yarı zamanlı keman bölümüne girerek Prof. Leda Cenaz’la keman çalışmalarına başladı. Başarılı geçen yarı zamanlı eğitiminin ardından tam zamanlı olarak konservatuvar eğitimine devam etti. Eğitimi süresince keman çalışmalarını Prof. Leda Cenaz’la, oda müziği çalışmalarını Prof. Ulvi Yücelen ve Erdoğan Davran’la, orkestra çalışmalarını Prof. Hikmet Şimşek’le sürdürdü. Öğrencilik yıllarında çeşitli uluslararası gençlik orkestralarıyla turnelere katıldı. Mezuniyetinden sonraki profesyonel çalışmalarını Tayfun Bozok’la devam ettirdi. 1999-2007 yılları arasında misafir sanatçı olarak Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile pek çok yurt içi ve yurt dışı konserlerine, turnelerine katılma şansı buldu. 2007 Ocak ayında Alexander Shustin ile birlikte Hacettepe Senfoni Orkestrası eşliğinde Bach’ın iki keman için konçertosunu seslendirdi. 2002 yılından beri Hacettepe Senfoni Orkestrası üyesi olan Üstün, buradaki görevini 2. keman grup şefi olarak sürdürmektedir ve bunun dışında oda müziği alanında konserlerine devam etmektedir.

Öğr. Gör. Çağdaş Umut Bilgenoğlu

Keman eğitimine 1995 yılında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ nda Tolga ÇEBİ ile başladı. 2001 yılına kadar Doç. Dr. Zuhra MANSUROVA ve Doç. Erol TARKUM ile çalıştı. 2001 yılında Lisans eğitimi için Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı sınavını kazanarak Prof. Leda CENAZ ile çalışmaya başladı ve aynı sınıftan pekiyi derece ile mezun oldu. Ayrıca 2001 yılında Serkan KISA, Musa Eren İŞKODRALI, Şükrü Öner DİNÇ ve Mustafa Nuri HAYBAT ile Sempre Quintett adlı oda müziği gurubuyla ” IV. Uluslararası Genç Müzisyenler Oda Müziği Yarışması” nda mansiyon ödülü, İŞ Sanat’ın 2002 yılında düzenlediği “ Parlayan Yıldızlar” seçmeleri sonucunda 2003 yılında İŞ Sanat konser salonunda konser verme hakkını kazanmışlardır. Bir çok solo ve oda müziği konserleri veren Çağdaş Umut BİLGENOĞLU 27 Mart – 2 Nisan 2001 tarihleri arası Moskova Tchaikovski Devlet Konservatuvarı Orkestra Fakültesi Dekanı Prof. Sergei KRAVÇENKO’ nun Master Kursuna, 8- 17 Eylül 2003 tarihleri arası 6. Ayvalık Uluslararası Müzik Akademi’sine aktif olarak katılarak, Prof. Lukas DAVID ile de çalışma imkanı bulmuştur. Şu anda Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’ nda Öğretim Görevlisi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Öğr. Gör. Harun Sağıroğulları

1982 yılında İstanbul da doğdu. İlk müzik çalışmalarına gitar çalarak başladı. Daha sonra Kıbrıs da Güzel Sanatlar Orta okulunun sınavına girdi ve keman bölümünü kazandı. Keman çalışmalarına Aleksandr Zabolotnov ile başladı üç yıllık eğitimini tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarına burslu olarak girdi. Keman çalışmalarına Lutmila Sirotina ile devam etti. 2002- 2003 öğretim yılında mezun oldu. 2004 yılında Hacettepe Senfoni Orkestrası üyesi olarak çalışmaya başladı. Hacettepe Senfoni Orkestrası ile yurt dışında Amerika Birleşik Devletlerinde Minnesota,Fransa da Paris ve Belfort, Macaristan’da Budapeşte, Eger, Miskolc, Moskova, Varşova, Berlin ve Kıbrıs konserlerinde görev almıştır. Yurt içinde de birçok ilde turnelere katılmıştır. Türkiye de bir çok orkestrada takviye sanatçı olarak görevlendirilmiştir.Halen Hacettepe Senfoni Orkestrasında ikinci keman gurubu üyesi olarak çalışmaktadır.

Öğr. Gör. Papatya Kuterdem

Ankara’da doğdu. İlkokuldan sonra Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Keman bölümünü kazandı. Keman öğrenimi süresince Prof. Server Ganiev ile çalıştı ve Ludmilla Sirotina’nın keman sınıfından mezun oldu.Mezun olduktan sonra 12 yıl Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrasında keman sanatçısı olarak çalıştı. Burda birçok ünlü yerli ve yabancı orkestra şefleri ve müzisyenlerle beraber birçok yurtiçi ve yurtdışı turnelere katıldı.2014 yılından itibaren Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Akademik Orkestrası’nda Öğretim Görevlisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Öğr. Gör. İpek Pınar Bayer

1979 yılında doğdu. 1989 yılında Prof. Koral Çalgan’ın öğrencisi olarak Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’na kabul edildi ve 2000 yılında mezun oldu. Oda müziği eğitimini Prof.İlya Sirotin ile,orkestra eğitimini ise Prof.Hikmet Şimşek, Prof. Rengim Gökmen ve İbrahim Yazıcı ile tamamladı. Prof. Ruşen Güneş ve Prof. Tatjanna Maserenko nun masterclasslarına katıldı.Feminen Kuartet adlı oda müziği grubunun üyesidir,bu grupla yurtiçi ve yurtdışı konserler vermiştir. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile misafir sanatçı olarak birçok yurtiçi ve yurtdışı turnelere katılmıştır. Prof.Betil Başeğmezler ile başladığı yüksek lisans eğitimini Prof.Çetin Aydar ile devam ettirmiştir. Kurulduğu 2002 yılından itibaren Hacettepe Senfoni Orkestrası üyesidir.2002-2017 yılları arasında viyola grup şefliği görevini yerine getirmiştir.
İpek Pınar

Öğr. Gör. Cem Şentin

1982 yılında Ankara’da doğdu.1993 yilinyılındada Prof.Murat TAMER’in öğrencisi olarak Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarının Keman bölümüne girdi. 1996 yılında Prof. Betil BAŞEĞMEZLER’in Viyola sınıfına geçerek 2003 yılında mezun oldu. Oda müziği eğitimini Prof. ilya SİROTİN, orkestra eğitimini Prof. Rengim GÖKMEN, İbrahim YAZICI ve Prof. Erol ERDİNÇ ile tamamladı. Yrd. Doç Feza GÖKMEN ile başladığı yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. 2004 yılından bu yana Hacettepe Senfoni Orkestrasi viyola grup şefliğinin yanı sıra orkestra ile birlikte yurt içi ve yurt dışı konserleri vermiştir. Çalışmalarına halen Hacettepe bünyesinde öğretim görevlisi olarak devam etmektedir.

Öğr. Gör. Gülşah Küskü

1984 yılında Ankara’da doğdu.1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet konservatuvarı viyola sanat dalına kabul edilerek Doç. Bige Bediz Koçak’ın öğrencisi oldu.2003 yılında orkestra modern’seçilerek kabul edildi ve 2 yıl boyunca konserler verdi.2005 yılında hacettepe üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Viyola Bölümü’nden başarıyla mezun oldu. 2001 yılından itibaren Hacettepe Senfoni Orkestrası’yla araştırma görevlisi olarak yurtiçi ve yurtdışı konserlerinde yer aldı. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda misafir sanatçı olarak bir çok konserde yer alma imkanı buldu. 2008 yılında uluslararası Akdeniz Gençlik Orkestrası’na seçilerek orkestra’nın fransa’daki konserlerinde grup şefi olarak görev aldı.2009 yılında Yaşar Üniversitesi’nde Ruşen GÜNEŞ ile yüksek lisans çalışmalarına başladı.Aynı yıl World Youth Orchestrası’na seçilerek İtalya ve Prag’da birçok konserlerler verdi. Gülşah KÜSKÜ, Hacettepe Senfoni Orkestrası’nda Öğretim Görevlisi olarak çalışmakta,her yıl çeşitli solo, oda müziği ve çeşitli orkestralarda yurtiçi ve yurtdışında konserler vermeye devam etmekte ,yüksek lisans çalışmalarını ise Yaşar Üniversitesi’nde Ruşen GÜNEŞ ile sürdürmektedir.

Öğr. Gör. Yeliz Arslan

1984 yılında Ankara’da doğdu. Müzik eğitimine 1993 yılında yarı zamanlı olarak Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda başladı. Prof. B. Bediz Kınıklı ile viyola, Prof. Reyyan Yücelen Başaran’la oda müziği çalıştı. 1999 yılında Ruşen Güneş’in düzenlediği masterclassa aktif olarak katıldı. 2005 yılında başarıyla mezun oldu ve aynı okula Araştırma Görevlisi olarak atandı. 2013 yılında başladığı yüksek lisans eğitimine Prof. B. Bediz Kınıklı ile devam etmektedir.

Hacettepe Senfoni Orkestrası ile yurtiçi ve yurtdışında birçok konser verdi. 2016 yılında Hacettepe Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak F. A. Hoffmeister’in viyola konçertosunu seslendirdi. Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile misafir sanatçı olarak konserlerde görev aldı. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Öğretim Görevlisi kadrosunda yer alan sanatçı, görevine Hacettepe Senfoni Orkestrası’nda viyola grup şefi olarak devam etmektedir.

Öğr. Gör. Oğuzhan Birkan

1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Keman Bölümü’ne kabul edilen Birkan, Prof. Engin Eralp ve Prof. Cengiz Özkök’ün sınıflarında çalıştı. 1993 yılından itibaren Prof. Koral Çalgan’in viyola sınıfında öğrenimine devam etti. 2000 yılında mezun olan sanatçı halen öğretim görevlisi unvanıyla Hacettepe Senfoni Orkestrası’nda görev yapmaktadır.

Öğr. Gör. İpek Gürel

1978 yılında Ankara’da doğdu. Müzik eğitimine Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Funda Kalmukoğlu’nun öğrencisi olarak başladı. 2001 yılında Hayreddin Hoxa’nın çello sınıfından “Şeref Listesi”ne girerek mezun oldu. Alexander Rudin, Christoph Henkel, Arturo Bonucci gibi başarılı sanatçıların masterclass çalışmalarına katıldı. 2001 – 2004 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda misafir sanatçı olarak çalıştı. 2006 yılında kurulan “Feminen Kuartet” ile yurtiçi ve yurtdışında başarılı konserler verdi.

2016 – 2017 Öğretim Yılında başladığı Anadolu Üniversitesi A.Ö.F. İkinci Üniversite programına devam etmekte ve 2003 yılı itibariyle görev aldığı Hacettepe Senfoni Orkestrası’nda çello grubu üyeliğini sürdürmektedir.

Öğr. Gör. Kerem Ekber

Ankara’da doğdu. 2001/2002 eğitim yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Doğan Cangal ile viyolonsel eğitimine başladı. 2011 yılında Prof. Doğan Cangal ile viyolonsel, Prof. Reyyan Başaran ile oda müziği çalışarak sürdürdüğü lisans eğitimini, 2014 yılında ise yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2012/2013 eğitim yılında Erasmus değişim programı kapsamında Çek Cumhuriyetine giderek, Prag Müzik Akademisinde Prof. Vaclav Bernasek ile viyolonsel ve oda müziği çalıştı. Halen Hacettepe Senfoni Orkestrası üyesi olarak görev yapmakta ve Garbis Atmacayan’ın sınıfında, Sanatta Yeterlik Programına devam etmektedir.

Öğr. Gör. Aslıhan Sağıroğluları

1980 yılında Kıbrıs’ta doğdu.İlk müzik çalışmalarına Gaye Çağlar ile piyano çalarak başladı.1990 senesinde Kıbrıs Güzel Sanatlar Ortaokulu’nun flüt bölümünü kazanarak,Aysun MÜFTÜOĞLU ile daha sonra Birsen KALGAY ile devam etti.1994 yılında yatay geçiş ile Hacettepe Devlet Konservatuvarında eğitimine devam etti.Hacettepe Devlet Konservatuvarunda Aysun MÜFTÜOĞLU ile flüt,Vagıf SÜLEYMANOV ile oda müziği,Simay ERGENE CİVELEK ile korrepetisyon çalışmalarını mezun olana dek sürdürdü ve çeşitli resitaller ve oda müziği konserleri vermiştir.

Öğrencilik yıllarında Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasında takviye sanatçı olarak görev almıştır.2001 senesinde Hacettepe Üniversitesi Devlet konservatuvarından başarı ile mezun olmuştur.2002 senesinde Almanyada düzenlenen Young Euro Cllassic müzik festivalinin açılış konserinde İbrahim YAZICI yönetimindeki Hacettepe Devlet Konservatuvarı okul orkestrası ile ülkesini temsil etmiştir.Aynı yıl Hacettepe Devlet Konservatuvarının Prof.Erol ERDİNÇ yönetimindeki Hacettepe Senfoni Orkestrasında Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.Hacettepe Senfoni Orkestrası ile pek çok yurt içi ve yurt dışı konserler vermiştir.2013 yılında Doç. Burak TÜZÜN yonetimindeki Hacettepe Senfoni Orkestrası ile Moskovada konser ve cd kaydı yapmıştır.2014 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr.Derviş Eroğlu’nun davetlisi olarak Senfonik Özlem Konserlerinde görev almıştır.Halen Hacettepe Senfoni Orkestrasında Flüt Grup Şefi olarak görev yapmaktadır.

Öğr. Gör. Mert Özerk

Mert Özerk, 30.6.2002 tarihinde Yrd.Doç. İrfani Özdemir ‘in öğrencisi olarak H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı ‘nı en yüksek derece ile bitirdi.Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Akademik Senfoni Orkestrasına kabul edildi. Son sınıf öğrencisi iken Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfının düzenlediği Prof.Taşkın Oray ın MASTERCLASS – 2000 adlı Obua programını aktif olarak tamamladı.Bir sonraki yaz tekrar 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarının düzenlemiş olduğu 2001 Prof.Taşkın Oray Oda Müziği kursunu başarı ile tamamladı.

Çeşitli oda müziği ve oda ortkestralarında, Orkestra Akademik Başkent, Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Bursa Devlet senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile misafir sanatçı olarak konserlerde yer aldı.2010 yılında Düsseldorf ta Robert Schumann Musikhochschule de Obua ve Oda Müziği Öğretim Üyesi Taşkın Orayın oda müziği sınıfının derslerini Dinleyici olarak katıldı. 2002 den bu yana halen Hacettepe Üniversitesi Akademik Senfoni Orkestrasındaki gorevini grupşefi ve solo obuacısı olarak devam ettirmektedir.

Öğr. Gör. Doğa Sarıgül

1982 yılında Ankara’da doğdu. İlköğrenimini tamamladıktan sonra (Ankara Yükseliş Koleji ve Jersey Public School) 1993’te Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Doç. Aykut DOĞANSOY ile müzik eğitimine başladı ve 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Klarinet Bölümü’nden sınıf atlayarak mezun oldu.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Ankara Opera ve Balesi, Ankara Devlet Tiyatroları, Eskişehir Senfoni Orkestrası ve Bursa Senfoni Orkestrası gibi orkestralarla birçok şehir ve ülkelerde konuk sanatçı olarak konser vermektedir.

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı, Klarinet Bölümünde Öğretim Görevlisi ve Hacettepe üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Akademik Orkestrası’nda klarinet sanatçısı olarak görevine devam etmektedir. Evli ve bir kız çocuk babasıdır.

Öğr. Gör. Hüseyin Onur Üzülmez

1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Müzik Bölümü, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı, Fagot Sanat Dalı’nda Doç. Orhan Nuri Göktürk ile Fagot eğitimine başladı. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Sanatçısı Tahsin Arslan ile Fagot eğitimine devam etti. Bir sene sınıf atlayarak Konservatuvar’ın Lisans Devresi’ni 3 yılda tamamladı ve 2002 yılında mezun oldu. Türkiyede bulunan çeşitli orkestralarda takviye Fagot ve Kontrfagot sanatçısı olarak görev aldı. Sanat hayatında TRT “Ankara Radyosu Çok Sesli Korosu” için CD çalışmaları ile TRT tarafından hazırlanan “Dev Kanatlar” Belgeseli müziklerinin kayıtlarını yaptı. Rusya’nın Moskova kentinde bulunan Moskova Çaykovski Konservatuvarı’nda İranlı Besteci Mohammad Reza Darvishi’ye ait eserlerin kayıtlarını gerçekleştirdi. Schleswig-Holstein müzik festivaline katılmış ayrıca Hacettepe Senfoni Orkestrası ile birlikte yurt içi konserlerin yanı sıra yurt dışı turnelerinde de görev alarak Türkiye’yi başarıyla temsil etmiştir. Hacettepe Senfoni Orkestrası ile Mozart’ın “Senfonik Konçertant” eserini solist olarak seslendirmiştir. Öğrencilik yıllarından bugüne profesyonel olarak kendi imal ettiği kamışları kullanarak çalışmakta, eğitimini vermekte ve uluslararası tanınan bir çok orkestra sanatçısı tarafından tercih edilerek kullanılmaktadır. 2002 yılından günümüze Hacettepe Senfoni Orkestrası’nda halen Fagot sanatçısı olarak görev yapmaktadır.

Öğr. Gör. Tayfun Avcıoğlu
Öğr. Gör. Berna Bayram

1988 Yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Korno Sanat Dalına kabul edilerek Prof. Erol Gömürgen’ in öğrencisi oldu. 1998 Yılında bu bölümden mezun oldu. Aynı yıl açılan yüksek lisans programına kabul edildi ve 2002 yılında mezun oldu. 2002 Yılında Hacettepe Senfoni Orkestrasında göreve başlayan sanatçı halen bu kurumda Korno sanatçısı olarak görev yapmaktadır.

Uluslararası Uzman Renato Alexandru Lupu

1989 yilinda muzisyen bir ailenin cocugu olarak Romanya`da dogdu. 7 yasinda piyano egitimine basladi. 2000 yilinda Turkiye`ye geldi.Kisa bir sure sonra trompet ile ilgilenmeye basladi ve babasi Julian Lupu ile trompet calismalarina adim atti. 2001 yilinda Bilkent Universitesi Muzik Hazirlik Okulu`nun sinavini kazandi. Ayni yilin Nisan ayinda Bilkent Genclik Senfoni Orkestrasi esliginde solo bir konser gerceklestirdi. 2007 yilinda Bilkent Senfoni Orkestrasi esliginde Johann Baptist Georg Neruda trompet koncertosunu solist olarak seslendirdi. 2008 yilinin Ekim ve Kasim ayinda ise Cukurova Devlet Senfoni Orkestrasi ve Bursa Devlet Senfoni Orkestrasi esliginde ogretmeni ve ayni zamanda babasi Julian Lupu ile birlikte Vivaldi 2 trompet koncertosunu seslendirdi. Ardindan Bilkent Genclik Senfoni Orkestrasi`nin yani sira misafir sanatci olarak Bilkent Senfoni Orkestrasi, Bursa Devlet Senfoni Orkestrasi, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Anadolu Senfoni Orkestrası, Hacettepe Akademik Senfoni Orkestrası`nin da kadrosu dahilinde bulunmus ve bu orkestralar ile Istanbul, Mugla, Bodrum,Bursa, Kibris, Afyon, Mersin,Adana, Almanya, Macaristan, Rusya ve bir cok daha yere turneler gerceklestirmistir. 2009 yılında sef Işın Metin eşliğinde Türk-Yunan Gençlik Orkestrası’nın kadrosu dahilinde bulunmuş ve konserler vermiştir. Ayrıca Cem Mansur’un yönetmiş olduğu Ulusal Genclik Senfoni Orkestrasına katılarak bu orkestra ile çeşitli konserler ve turnelere katılmıştır. 2009 yılında Alison Balsom, 2011 yılında Gabor Bodolczki, 2014 yilinda Gabor Tarkovi ile ustalık sınıfında aktif katilimci olarak yer almıştır. Schleswig-Holstein Musik Festival, Ankara Muzik Festivali, Mersin Muzik Festivali, Bursa Muzik Festivali, Istanbul Muzik Festivali ve bunun gibi daha cok onemli uluslararasi festivallerde katilmis, basariyla konserler vermistir. 2010 yılında tuba sanatçısı Noriyoshi Murakami yönetmeliğinde “Brassissimo” ismindeki quintet oda müziği grubuyla Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası’nın önünde solist olarak yer almıştır. Vladimir Aschenazy, Emil Tabakov, Howard Griffits, Klaus Weise,Gurer Aykal, Işın Metin, Antonio Pirolli, S. Baudo, J.C.Casadesus, A.Dimitriev,E.Gardner, E.M.Izquierdo,Y.Levi, Ion Marin, Gennady Rozhdestvensky,Erol Erdinc, Lior Shambadal, İbrahim Yazıcı gibi unlu seflerle birlikte yurtiçinde ve yurtdışında konserler gerceklestirmistir. 2011`de Lisans egitimini ustun basariyla tamamlayarak Seref Ogrencisi olarak mezun olmustur. Ayni yil Bilkent Universitesi Muzik ve Sahne Enstitusu`nde Master ogrencisi olarak kabul edilmis ve 2013 yilinda Yuksek Seref Ogrencisi olarak Julian Lupu`nun sinifindan mezun olmustur. Halen Hacettepe Universitesi Ankara Devlet Konservatuvarinda trompet ogretim gorevlisi olan Renato Alexandru Lupu, ayni zamanda Hacettepe Akademik Senfoni Orkestrasi`nda solo trompet ve Golden Horn Brass grubu uyesidir. Gorevi bunyesinde bircok solo resital ve sinif konserleri gerceklestirmektedir.

Öğr. Gör. Didem Özgel Karadağ

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı Trompet Sanat Dalı’na kabul edilerek; Mehmet Erten ve Ekrem Akkerman’dan okul bünyesinde, Julien Lupu’dan ise haricen trompet dersleri almıştır. 2002 yılında mezun olan sanatçı halen öğretim görevlisi unvanıyla Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nda görev yapmaktadır.

Öğr. Gör. Özge Alaşehirli

1980 yılında İzmir’de doğdu. İlk müzik eğitimine 1990 yılında İzmir Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu’nda başladı.1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Trombon Bölümü’ne girdi. Bedii Durham, Abdullah Özkaya ve Ahmet Yaldız’dan trombon dersleri aldı. Bir çok oda müziği ve orkestra konserlerinde yer alarak 2005 yılında mezun oldu.Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası’na girdi. Halen Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi olarak görevini sürdürmektedir.

Öğr. Gör. Emre Demirci

1979 yılında Ankara da doğdu. 1995 yılında Hacettepe Ankara Devlet Konservatuvarı Nefesli Sazlar Trombon Bölümünü kazandı. Metin Yalçın ve Bedii Durham dan dersler aldı.2005 yıllında aynı Üniversite den mezun oldu.Türkiye deki bir çok orkestra ile konserler verdi. Ankara Opera ve Bale Orkestrası’nda 2004 ve 2011 yılları arasında görev aldı. 2006 yılında Hacettepe Senfoni Orkestrasında kadrolu olarak göreve başladı. Halen aynı kurumda çalışmalarına devam etmektedir.

Seçil Turhan
Orkestra Koordinatörü

İlk Müzik Eğitimi çalışmalarına, Müzik Öğretmeni olan annesi ile başladı. İlk ve Orta Öğretimini, TED Ankara Koleji ve Gazi Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 1997 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1999-2002 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. 2002 yılında Yüksek Lisans Eğitimi’ni tamamladı. Aynı yıl, Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları’nda Müzik Öğretmeni olarak göreve başladı. Bir yıl sonra Müdür Yardımcısı oldu ve uzun yıllar aynı okulda idareci olarak görev yaptı. Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nde kısa bir süre çeşitli görevlerde bulundu.

2010 yılında başladığı, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’ndeki Doktora Eğitimine devam etmektedir.

İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Öğr. Gör. Hüseyin Yılmaz
Arşiv Sorumlusu

1999 yılında Kırıkkale Üniversitesi M.Y.O. Makine Bölümü’nü, 2005’te Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü’nü bitirerek; 2011’de Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı’nda uzman olarak göreve başlamıştır. Halen Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası Koordinatör Yardımcısı ve Orkestra Arşivi Sorumlusu olarak görev yapmaktadır.

Numan Yalçın
Sahne Görevlisi