HSO Hakkında

Tarihçe

2002 Yılında Konservatuvar Müdürü Prof. Ali Doğan’ın teklifi ile kurulan ve Orkestra Şefi Erol Erdinç’in yönetiminde geniş bir kadro ile çalışmalarına başlayan Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası kısa süre içinde dinamik yorumlarıyla beğeni ve ilgi odağı olmuştur. Ülkemiz dışında; Fransa, Rusya, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Almanya, Polonya, Macaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Yunanistan’da verdiği başarılı konserler ve geniş dönemlere yayılan repertuvarı ile yıllar içinde çıtasını yükselten HSO, davet edildiği çeşitli uluslararası festivallerde de bu başarısını sürdürmüştür. 2009 yılında düzenlenen 26. Ankara Müzik Festivali’nde verilen konserin canlı DVD kaydı ve 2014 yılında Çaykovski Moskova Devlet Konservatuvarı Büyük Salon’da yaptığı bir CD kaydı bulunan topluluk aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Ulusal Piyano Yarışması’nın final orkestrasıdır. Orkestra Şefi Burak Tüzün’ün 2015 yılında Genel Müzik Yönetmenliğine getirilmesi ile repertuvarında Türk bestecilerinin eserlerine, özellikle de Türk sanatçılarının yorumlarıyla geniş yer veren orkestra bu alandaki önemli bir boşluğu doldurmayı hedeflemektedir. Öğrencilere, Hacettepe Üniversitesi’nin bulunduğu yerleşkeler çevrelerine ve üniversitenin hizmet ettiği bireylere yönelik sosyal sorumluluk projeleri geliştiren topluluğu yöneten şefler ve eşlik ettiği solistler arasında İdil Biret, Ayhan Baran, Cristina Ortiz, Eliso Virsaladze, Aleksandr Rudin, Yevgeni Buçkov, Sergey Luganski, Özgür Aydın, Gülsin Onay, Server Ganiev, Rengim Gökmen, Aleksandr Markov, Marina Tarasova, Naci Özgüç, İbrahim Yazıcı sayılabilir.

Misyon

  • Öğrencisi, hocası, velisi, idari personeli ve işçisi ile tüm Hacettepe Üniversitesi ailesine kaliteli kültür hizmeti vermek.
  • İmkanlar dahilinde Konservatuvar öğretim elemanları ve öğrencilerine orkestra sanatçılığı, bestecilik, yorumculuk ve şeflik tecrübelerini kazandırmak.
  • Müzikteki yenilikleri desteklemek.
  • Toplumun müzikal estetik anlayışının zenginleştirilmesine katkıda bulunmak.
  • Çalışmalarını konserler ve kayıtlar yoluyla halka duyurmak.

Vizyon

  • Çoksesli Türk Müziği kültürünün uluslararası referans merkezi olmak.
  • İlham verici bir dünya markası olan, üyesi olmaktan gurur duyulan, değişime ve gelişime liderlik eden bir orkestra olmak.

Yönerge